Archief voor categorie weblog

Ben je als architect gids of volger

Blijkens de gestage toename van z.g.n. “Groene” gebouwen wereldwijd kunnen we concluderen dat opdrachtgevers en ontwikkelaars klimaatverandering, schaarste aan grondstoffen en verlies van biodiversiteit meer en meer serieus nemen. In beleidsplannen en programma’s wordt gezocht naar werkwijzen en producten die hiermee rekening houden. Het groene duurzame ontwerp is van trend noodzaak geworden. Veel bedrijven in meer lezen »

Niet alles is maakbaar

Atto Harsta heeft vele gezichten. Hij is oprichter van de stichting Daylights, strategisch en creatief manager van Aldus bouwinnovatie en Adviseur innovatie groen en daglicht van het knooppunt Bouwen met groen. Een gesprek over architecten, ecologie en de reis naar de maan (Deel II). Harsta voert als motto: ‘Nature is the best inspiration for a meer lezen »

Laat de natuur toe in je ontwerp

Met ORGA architect timmert eigenaar Daan Bruggink al jaren aan de ecologische weg. Het bureau streeft ernaar om kennis uit de natuur te vertalen naar onze huidige bouwkunst. En dat doen ze met veel succes. In hoeverre is omgeving bepalend als je gaat bouwen? Bruggink: “Je kijkt altijd naar de stand van de zon, wat meer lezen »

Terug naar de natuur

Atto Harsta heeft vele gezichten. Hij is oprichter van de stichting Daylights, strategisch en creatief manager van Aldus bouwinnovatie en adviseur Innovatief Groen bij het Knooppunt Bouwen met Groen. Een gesprek over architecten en ecologie, Deel I. Harsta heeft in de jaren negentig bouwkunde gestudeerd aan de TU Delft. Daar miste hij vooral de menselijke meer lezen »

Ecologisch bouwen en de weerbarstige praktijk

Met ORGA architect timmert eigenaar Daan Bruggink al jaren aan de ecologische weg. Het bureau streeft ernaar om kennis uit de natuur te vertalen naar onze huidige bouwkunst. En dat doen ze met veel succes. Welzijn van de gebruikers, de functie van het gebouw en uitstraling zijn belangrijke factoren in de architectonische principes van ORGA meer lezen »